Norway Cup

Norway Cup er en av Norges største fotballturneringer. Turneringen startet i 1972, og har siden invitert ungdom mellom 10 og 19 år for å spille fotball hvert år. Normalt avholdes turneringen i uke 30 og 31, med første kamp søndag i uke 30 klokken 09:00. I gjennomsnitt har det blitt spilt rundt 4200 kamper i løpet av hver turnering de siste årene.

Norway Cup

Generalsekretæren for NoNorway Cuprway Cup er Frode Kyvåg, og Bækkelagets Sportsklubb står som arrangør. Kyvåg fikk prisen for «Årets Osloborger» i 2014 fra Aftenposten for vel gjennomført og hederlig innsats før, under og etter turneringen. Han har tidligere fått en rekke andre priser, der i blant den svært ettertraktede «Kongens fortjenestemedalje» (2005), » Årets Oslo- ambassadør» (2006) og PAN-prisen (2014).

Internasjonal status

Norway Cup er kjent på internasjonal basis og tiltrekker seg lag fra hele verden. Fra 1972 og frem til i dag har ca 50 000 lag deltatt i turneringen. Samtidig er det flere lag som ønsker å delta, men som på grunn av manglende økonomiske ressurser ikke har mulighet. I 2014 skrev Bergens Tidende om Fuad Timraz som hadde jobbet i årevis for at et Gaza-lag skulle få delta, men som dessverre måtte gi opp til slutt. Timraz er anerkjent for sin innsats for å få lag til Norway Cup, og da han i 1980 vant 160 000 kr i tipping brukte han hver krone for at barn i krigsrammede områder skulle få en fotballopplevelse gjennom Norway Cup.

Sosialt

Under Norway Cup finnes det hovedsakelig to overnattingsalternativer. Enten kan et lag bo på en skole, eller ved et hotell. Under oppholdet vil det være et tettpakket program, med tilbud om ulike sosiale aktiviteter. Som regel holdes det flere ulike konserter med kjente norske artister, samtidig som enkelte fotballprofiler vil besøke turneringen. Tidligere har fotballspillere som Ole Gunnar Solskjær og Morten Gamst Pedersen stilt opp. Det høres ut som en spennende og flott opplevelse?